OʻQUVCHILARDA IDROK VA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Ibroximova Nasiba Abdimuradovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Esda olib qolishning muvaffaqiyati ko‘p darajada esda olib qolinayotgan materialga yoki shu material bilan aloqasi bo‘lgan faoliyatga shaxsning ijobiy munosabati bilan bog‘liq bo‘ladi. Bu munosabat qiziqish, diqqat-e’tibor tarzida namoyon bo‘ladi. Qiziqish muvaffaqiyatli esda qoldirishning eng birinchi shartlaridandir. Bizda qiziqish tug‘dirgan narsa tezroq va mustahkamroq esda qoladi.