O‘SMIRLIK DAVRIDA BOLALARNING RIVOJLANISHIDA OTA- ONALAR HAMDA UMUMTAʼLIM MAKTABLARINING OʻRNI VA AHAMIYATI - Narzikulova Xabiba Xursanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Bola kamolotining bu davrini ko‘pincha «qiyin», «murakkab», «muhim» davr deyiladi. Ota-onalar hamda hali tarbiyaviy ish sohasida yetarli tajribaga, shuningdek o‘smirlik yoshidagi bolalarning yosh va individual xususiyatlari haqida zarur bilimlarga ega bo‘lmagan yosh pedagoglar, odatda o‘smirlarni tarbiyalash juda qiyin deb o‘ylaydilar. Lekin hozirgi kunda o‘smirlarni tarbiyalashni o‘ziga xos xususiyatlari, qonuniyatlari, imkoniyatlari, xatti harakat motivlarining ifodalanishi va vujudga kelishining murakkab mexanizmlari fanga ma’lumdir.