BOSHLANGʻICH MAKTAB YOSHIDAGI OʻQUVCHILARDA IDROKNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Jurayev Sharofiddin Normurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarning barcha o‘qish faoliyati qat’iy ravishda maqsadga muvofiqlashtirilgandir. Birinchidan, o‘quvchilar o‘qish, yozish, va hisoblash malakasini egallashlari, arifmetika, ona-tili, tarix, geografiya va tabiyatshunoslikdan geometriyaning elementar asoslaridan ancha katta hajmda bilimni orttirishlari kerak. Ikkinchidan, bolaning bilim darajasi va bilish qiziqishlari kengayadi hamda rivojlanadi. Uchinchidan bilim jarayonlarining taraqqiyoti, aqliy rivojlanishi yuzaga keladi.