OʻQUVCHILAR OʻRTASIDA STRESS VA DEPRESSIYAGA NISBATAN PSIXOLOGIK IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Baxramova Dilobar Xusanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Depressiyaga hayot sharoitining og‘irligi, tinch bo’lmagan oiladagi bolalik yillari, hayotning shu bosqichida yaqin odamlari bilan bo‘lgan yaxshi bo’lmagan aloqalar, eng yaqin kishisini yo‘qotishi,ijtimoiy jamiyat tarafidan rad qilinishi, og‘ir kasallik kabilar ham sabab bo‘ladi. Shuningdek, qiyinchiliklarga nisbatan qarshi turuvchi odam zaxirasining pasayishi: depressiya, stress-tushkunlik xolatlari, zaiflik, kuchsizlik, chorasizlilik kasalliklar, yaqin doiradagi tazyiq, jismoniy hamda psixik xolsizlanish, qiyinchiliklarni yengib o‘tishda bilim hamda malakalarning yetishmasligi ham sabab bo‘lishi mumkin.