O’QUVCHILARDA OʻZIGA ZIYON YETKAZISHGA QARSHI IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Sayliyeva Maxfuza Ne‘matovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Suitsidni psixologik jihatdan tadqiq qilish yuzasidan qator tadqiqotchilar samarali ilmiy izlanishlar olib borishdi. Bu yo‘nalishdagi tadqiqotlarda suitsidal xulqning kelib chiqishiga shaxsning individual psixologik va mijoz turlarining ta’siri hamda suitsidning psixologik ma’nosi kabilar o‘rganildi. Biroq, suitsidni o‘rganishning boshqa nazariyalari singari psixologik nazariya tarafdorlari ham suitsidni tushuntirishda bir yoqlamalikka berilganliklari kuzatiladi.