ABU YUSUF MUHAMMAD YA’QUB AL-BANONIY AL-LOHURIY: HAYOTI VA ILMIY MEROSI - Muhammadjonov Muhammadumar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Abu Yusuf Muhammad Ya’qub al-Banoniy al-Lohuriy o‘z davrining mashhur islom olimlaridan biri bo‘lib, uning hayoti va ilmiy merosi nafaqat diniy fanlar, balki umumiy ilm-fan sohalarida ham katta ahamiyatga ega. U o‘zining chuqur bilimlari, ilmiy izlanishlari va ta’lim-tarbiya sohasidagi faoliyati bilan ajralib turgan. Al-Banoniy al-Lohuriy nafaqat o‘z davrida, balki keyingi avlod olimlari orasida ham hurmatga sazovor bo‘lgan shaxs sifatida tanilgan. Uning ilmiy merosi turli sohalarni qamrab olgan bo‘lib, u islom fiqh, hadis, tafsir va boshqa diniy fanlar bo‘yicha ko‘plab asarlar yaratgan. Ushbu maqolada Abu Yusuf Muhammad Ya’qub al-Banoniy al-Lohuriy hayoti, ilmiy faoliyati va uning mazkur sohalarga qo‘shgan hissasi haqida qisqacha ma’lumot beriladi.