O`ZBEK TILI SEMASIOLOGIYASI: MA`NO TIZIMI VA UNING RIVOJLANISH QONUNIYATLARI - Abdullayeva Dildora Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o`zbek tili semasiologiyasining asosiy nazariy jihatlari, so`z ma`nosining tarkibi va ularning rivojlanish qonuniyatlari tahlil qilinadi. So`z ma`nolarining kengayishi, torayishi va ko`chishi kabi jarayonlar ilmiy nuqtayi nazardan o`rganilib, ularning o`zaro munosabatlari (sinonimiya, antonimiya, omonimiya, polisemiya) misollar asosida yoritiladi. Maqolada o`zbek tilidagi semasiologik hodisalar qiyosiy tahlil qilinib, ushbu sohaning dolzarbligi va kelajak tadqiqotlari uchun istiqbolli yo`nalishlar belgilab beriladi.