FRAZEOLOGIYANING LINGVISTIK ASOSLARI, STRUKTURASI VA FUNKSIYALARI - Abdullayeva Dildora Bahrom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada frazeologiyaning nazariy asoslari, uning lingvistik tabiati va tilshunoslikdagi o`rni chuqur tahlil qilinadi. Frazeologik birliklarning tarkibiy tuzilishi, ularning kelib chiqish manbalari va semantik xususiyatlari haqida ilmiy- nazariy qarashlar bayon etiladi. Shuningdek, frazeologizmlarning funksional ahamiyati, ularning nutqdagi stilistik vazifalari, adabiy va so`zlashuv nutqida qo`llanilishi ham tahlil qilinadi. Maqolada frazeoogiyaning boshqa lingvistik kategoriyalar bilan bog`liqligi ham ko`rib chiqilib, uning tarjima jarayonidagi o`rni haqida fikr yuritiladi.