STAFILOKOKKOZNING DIAGNOSTIKASI - Xudoyarova G.N.; Nurmuhammatova Durdona (TADQIQOTLAR, 2025)
Mavzuning dolzarbligi: Stafilokokkoz — qishloq xoʻjaligi hayvonlari, moʻynali hayvonlar va qushlarning yuqumli kasalligi boʻlib, turli aʼzo va toʻqimalarda yiringli-yalligʻlanish jarayonlari, artrit, mastit, endometrit, ayrim hollarda oʻlimga olib keladigan sepsis bilan xarakterlanadi. Kasallikning qoʻzgʻatuvchisi oltin stafilokokklar - katta harakatsiz gram-musbat kokklar, tartibsiz guruhlarda, shuningdek, yakka yoki juft boʻlib joylashgan. Stafilokokklar tashxisi klinik maʼlumotlarni hisobga olgan holda laboratoriya tekshiruvi natijalari asosida belgilanadi.