O‘QUVCHILARNI KELAJAKDA OʻZ OʻRNINI TOPISHIGA KOʻMAK BERISH HAMDA KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK USULLARI - Norbekova Yulduz Valiboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabda taʼlim olish yillarida oʻz oʻrnini topish jarayoni oʻquvchilarning oʻzini hayotiy vazifasini anglash, shaxsiy imkoniyatlarini bilib olish va oʻz kelajagini belgilash ichki ehtiyoji bilan bogʻliq. Oʻz oʻrnini mustaqil tanlashni rivojlantirish maktab oʻquvchilarida ularga ijtimoiy jamiyatda qabul qilingan meʼyorlarni, qadriyatlarni oʻzlashtirishda ularga yordam beradigan hayot faoliyati va oʻzini anglash subyekti nuqtayi nazarini shakllantirish bilan bogʻliq.