TA’LIM MUASSASALARIDA PSIXOLOGIK YORDAM KO‘RSATISHNING SAMARALI USULLARI - Djamalova Shoira Olimjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim muassasalarida psixologik yordam ko‘rsatishning samarali usullari, ularning mazmuni va ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Ta’lim muhitida o‘quvchilarning psixologik holatini qo‘llab-quvvatlash, ularning ruhiy salomatligini ta’minlash va ijtimoiy-emotsional rivojlanishini rag‘batlantirish muhim vazifa hisoblanadi. Maqolada psixologik yordam ko‘rsatishning individual va guruh konsultatsiyalari, psixologik treninglar, stressni boshqarish texnikalari, krizis holatlarida yordam berish metodlari kabi asosiy usullar yoritiladi. Shuningdek, o‘qituvchilar va ota-onalar bilan hamkorlikni yo‘lga qo‘yish orqali ta’lim muassasalarida psixologik yordam sifatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy texnologiyalar va innovatsion yondashuvlar yordamida psixologik yordam ko‘rsatishni yanada samarali qilish, shuningdek, psixologik xizmatlarning keng qamrovli va tizimli faoliyatini tashkil etishning ahamiyati ham maqolada ta’kidlanadi. Ushbu tadqiqot maktab psixologlari, pedagoglar va ota-onalar uchun amaliy qo‘llanma sifatida xizmat qilishi mumkin.