BOLALARDAGI AGRESSIYANI BARTARAF ETISHNING IJTIMOIY- PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Xaydarova Durdona G'ayratjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Bolalarda tajovuz kam uchraydi, lekin kattalar ham shunga o‘xshash xatti- harakatlarga duch kelishadi. Uning asosiy muammosi jamiyatda o‘rnatilgan me’yorlarga keskin ziddir. Agressiv xatti-harakatlar boshqalarga psixologik noqulaylik tug‘diradi, ko‘pincha jismoniy, ma’naviy va moddiy zarar keltiradi? Agressiya asosan bolalikdan rivojlanib keladi.