JAMIYATDA OILADA VA JAMOALARDA SOG‘LOM PSIXOLOGIK MUHITNI YARATISH - Qahhorova Gulnoz Adhamovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Psixologik muhit deganda jamoaning emotsional psixologik bazasini va asosini tashkil etadigan jamoa a’zolari o‘rtasidagi o‘zaro ishchan va shaxsiy munosabatlarning emotsional darajasini tushunamiz, qaysiki bu munosabat ularni ahloq normalari va qiziqishlarining yo‘nalishini belgilab beradi. Ilmiy adabiyotlarda bu hodisaning bir qancha tushunchalari ishlatiladi. “Ijtimoiy psixologik muhit”, “axloqiy-psixologik muhit”, “Shaxs ijtimoiy-psixologik yo‘nalganligi”, “psixologik nastroyi”, “psixologik iqlim”, “ijtimoiy-psixologik sharoit” va hok. Lekin ko‘pchilik psixologlar “psixologik muhit” va “psixologik yo‘nalganlik” tushunchalarini ishlatishni tavsiya qiladilar. Jamoaning psixologik muhiti guruhlarning yo‘nalganligini qondirish, shaxslararo munosabatlar va guruhlardagi kelishmovchiliklarni hal etish uchun zarur bo‘lgan muomala jarayonida hosil bo‘lib namoyon bo‘ladi.