TIJORAT BANKLARINING KAPITAL BOZORIDAGI ISHTIROKINI KENGAYTIRISH: MILLIY TAJRIBALAR VA XALQARO AMALIYOTLAR ASOSIDA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Shаripоv Akmаl Rаxmаtоvich (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada tijorat banklarining kapital bozoridagi faolligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Milliy va xalqaro tajribalarga tayanilgan holda O‘zbekistonda banklarning kapital bozorida ishtirokini kengaytirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Jahon banki, IMF, Scopus bazasidagi maqolalar va OAK tasdiqlagan manbalar asosida muammo va uning yechimlariga ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqilgan.