SALLA VA DOʻPPI MOHIYATI - Murtazoyev Arabxon Avazxon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musulmonlarning kiyinish madaniyati, xususan salla va do‘ppi kiyish anʼanalari sharʼiy va tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Islomda tashqi poklikka eʼtibor berilgani, salla kiyishning diniy va ijtimoiy ahamiyati, shuningdek, bu kiyim turi Rasululloh ﷺ davridagi urf-odatlarga bogʻliq ekani tushuntiriladi. Maqolada salla va do‘ppi kiyishga oid hadislar, ulamolar fikrlari va zamonaviy fatvolar keltirilib, bosh kiyimning musulmon shaxsiyati va milliy madaniyatdagi oʻrni yoritiladi.