KASB-HUNARNI MUSTAQIL TANLASHNING MUHIM VAZIFALARI - Allamuratova Nazira Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Kasbga yoʻnaltirilganlikning qaror topishi (qiziqishlar, moyilliklar, qobiliyatlar, sabablar, bilimlar, koʻnikmalar), oʻzini anglash (shaxsning tanlayotgan kasbi toʻgʻrisidagi oʻz taasurotlarini oʻzining imkoniyatlari bilan solishtirib koʻrish) va ijtimoiy foydali kasbiy tanlov bilan bogʻliq.Kasb-hunarni mustaqil tanlashga tayyorlash tizimi uch yoʻnalish bilan taʼminlanadi: axborot (informatsion), faoliyatli va psixologik yoʻnalishAxborot yoʻnalishi maʼlumotlar va refleksiv komponenti bilan toʻldiriladi.