PSIXOLOGIYADA GO`DAKLIK DAVRIDAGI RIVOJLANISH TO`G`RISIDAGI QARASHLARNING VUJUDGA KELISHI - Komilov Sanjar Qoʻldoshovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Men ushbu maqolamda kichik yoshdagi bolalarning, aniqroq qilib aytadigan bo`lsam 3 yoshgacha bo`lgan bolalarning ta’limi haqida so`z yuritmoqchiman. Aynan shu mavzuga diqqat qaratishimga ko`p yillar davomida pedagogik faoliyatim natijasida hosil qilgan xulosalarim sabab bo`ldi. Nima uchun 30-35 nafar o`quvchilar ichidan aqlli va sog`lom, o`tkir zehnli va gapga quloq soladigan o`quvchilar kamchilikni tashkil etadi. O`qituvchi sinfga bir xil dars beradi, lekin sinf o`quvchilari ichidan darsni namunali o`zlashtirgan, mustaqil xulosa chiqara olganlari sanoqli. Qolgan o`quvchilarga nima halaqit bermoqda? Maqolamning mazmuni asosini tashkil etuvchi erta ta’lim berish haqidagi fikrlar anashu savollarga javob beradi.