OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHDA KASBIY MOTIV VA MOTIVATSIYANI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Xushmatova Sarvinoz Noraliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Shaxsning ish faoliyati bilan bogʻliq motivatsiyalarni 3 guruhga ajratish mumkin; birinchisi - mehnat faoliyati motivlari, ikkinchisi – kasb tanlash motivlari va uchinchisi-ish joyini tanlash motivlari. Aniq faoliyat esa barchasini jamlangan holda izohlanadi, yaʼni, bunda mehnat faoliyati motivlari, kasb tanlash motivlarining shakllanishi, shuningdek, qolgan ikkita motiv orqali esa ish joyini tanlash motivlari ham yuzaga keladi.