YUQORI SINF O’QUVCHILARNI KASB TANLASHLARIGA KOʻMAK BERISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Nasimova Muqaddam Akbarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada katta maktab yoshidagi о`quvchilarini kasbga yо`naltirishda dastlabki pedagogik jarayonlar tahlil etilgan bо`lib, bu jarayonda о`qituvchining pedagogik mahorati, kasb tanlashga oid bilim va kо`nikmalari, vazifalari, shuningdek kasb tanlashda shaxs xislatlari, о`quvchi psixologiyasi, o`quvchilarni kasb tanlashga tayyorligini ko`rsatuvchi mezonlar, o`quvchilarni kasb tanlashga yo`naltirishga tayyorlashni yosh bosqichlari mazmuni haqida ma‘lumot berilgan.