“ALLERGIK KASALLIKLAR ASR KASALLIGIMI? NAFAS YO‘LLARINI HIMOYA QILISH YO‘LLARI” - Alijonov Abduğaffor Abdulaziz óğli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola “Allergik kasalliklar asr kasalligimi? Nafas yo‘llarini himoya qilish yo‘llari” mavzusida yozilgan bo‘lib, allergik kasalliklarning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, ularning nafas olish tizimiga ta’siri va himoya choralarini o‘rganadi. Maqolada allergik kasalliklarning tarqalishi, ularning sabablari, diagnostika usullari, davolash usullari va profilaktika choralariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida allergik kasalliklarning tarqalishi va unga qarshi kurashish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar ham ko‘rib chiqilgan.