O’QUVCHILARDA TANQIDIY FIKRLASHNI INGLIZ TILI DARSLARI ORQALI RIVOJLANTIRISH - Nosirov Ozodbek Gʻulom oʻgʻli; Teshayeva Sevara Zafarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o’quvchilarda tanqidiy fikrlashni ingliz tili darslari orqali rivojlantirish yoritib berilgan.Maqolaning boshlanish qismida ushbu ko’nikmaning asosiy mohiyati,uning yosh bolalar ongiga ta’siri,tanqidiy fikrlash nega muhimligi haqida fikr-mulohaza yuritilgan.O’quvchilarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirish asoslari keltirilgan.Tanqidiy fikrlash tushunchasi va uning ta’lim tizimidagi roli ham yetarlicha o’rganilgan.Ushbu maqola yosh tadqiqotchilar va mustaqil izlanuvchilar uchun foydali bo’lishi mumkin.