AVTOMATLASHTIRISH VA INSON MEHNATINING KELAJAGI: ROBOTLAR ISH O‘RNINI EGALLAYDIMI? - Uzaqbergenov Aytbay Jumabay ulı (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada avtomatlashtirish va robototexnikaning inson mehnatiga ta’siri tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar ish jarayonlarini qanday o‘zgartirayotgani, robotlarning inson ish o‘rinlarini qanchalik egallay olishi, shuningdek, ishchi kuchining kelajagi va malaka talablarining qanday o‘zgarishi muhokama qilinadi. Statistik ma’lumotlar va real hayotdan misollar yordamida avtomatlashtirishning ijobiy va salbiy tomonlari ochib beriladi. Maqola kelajakda inson va texnologiyaning samarali hamkorligi uchun ta’lim va malaka oshirishning muhimligini ta’kidlaydi.