QOVOQLI, KARTOSHKALI VA PIYOZLI NONLAR: FUNKSIONAL MAHSULOTLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI - Nazarova Lobar Xolovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qovoq, kartoshka va piyoz kabi tabiiy sabzavotlar asosida tayyorlangan uch turdagi non mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi yoritilgan. Har bir mahsulot alohida retseptura asosida tayyorlangan bo‘lib, ularning organoleptik, fizik-kimyoviy va biologik xossalari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ushbu sabzavotli nonlar funksional oziq-ovqat mahsuloti sifatida iste’molchilarga tavsiya etilishi mumkinligini ko‘rsatdi.