AQL VA ILM MA’NAVIYAT ASOSI - Shoxjaxon Anorboyev Akbarali o`g`li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada aql va ilmning inson ma’naviy hayotidagi o’rni va ahamiyati yoritiladi. Aql insonni hayvonot olamidan ajratib turuvchi asosiy xususiyatlardan biri sifatida ko’rib chiqiladi. Ilm esa, insonni kamolot sari yetaklovchi qudratli vosita sifatida baholanadi. Maqolada shuningdek, aql va ilm o’zaro qanday bog’liq ekani, ularning ma’naviy yuksalishga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi. Yozuvda tarixiy shaxslar qarashlari, zamonaviy talqinlar va ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni ham chuqur yoritilgan.