OʻQUVCHILARDA IJOBIY HAMDA QADRIYATLAR ASOSIGA QURILGAN MUNOSABATLARNI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK USULLARI - Shadiyeva Barno Bahodir qizi; Masharipova Nilufar Shermat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Jamiyat rivoji, qadriyatlar va g‘oyaviy yuksalishning shakllanishi insonni oliy qadriyat sifatida e’zozlash zarurligini ta’kidlaydi. Maktabgacha yoshdan boshlab o‘quvchilarda qadriyatli munosabatni shakllantirish jarayoni ularni jamiyatga uyg‘unlashtirishga va hamkorlik qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Inson qadriyatlari orqali jamiyat a’zolari tomonidan ma’qullangan xulqatvor me’yorlarini o‘zlashtiradi va bu orqali hayotiy faoliyatga kirishadi.