ZO‘RLIK ISHLATIB SODIR ETILADIGAN JINOYATLAR TUSHUNCHASI VA KRIMINOLOGIK TAVSIFI - Salimjonov Axadjon Alisher oʻg‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda zoʻrlik ishlatib sodir etiladigan jinoyatlarning kriminologik tavsifi, mazkur jinoyatlarning sabablari, ularning sodir etilishiga imkon bergan shart-sharoitlar hamda ularni oldini olish va profilaktika masalalari tahlil qilinadi. Zoʻrlik ishlatib sodir etiladigan jinoyatlarni oldini olishda zamonaviy yondashuvlarni amaliyotga tatbiq etish haqida fikr yuritiladi. Zoʻravonlik jinoyatlarining asl ildizlari, sabablari hamda ularni oldini olish masalasi, mazkur jinoyatlarga qarshi kurash haqida olimlarning qarashlari, fikr va mulohazalari tahlil qilinib guruhlashtiriladi.