UMUMTA’LIM MAKTAB DIREKTOR O‘RINBOSARLARI FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI - Rahmatullayeva Shahzoda Abdulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Umumta’lim maktablarida direktor o‘rinbosarlari maktab boshqaruvida muhim o‘rin tutadi. Ularning faoliyati maktabning ta’lim sifati, o‘quvchilarning o‘qish natijalari, o‘qituvchilarning ish samaradorligi va umuman ta’lim muassasasining rivojlanish darajasiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli, direktor o‘rinbosarlarini faoliyatini samarali tashkil etish va ularning ish unumdorligini oshirish masalalari ta’lim tizimining ustuvor vazifalaridan biri hisoblanadi.