TURKISTON O‘LKASIDA AN’ANAVIY TIBBIY XIZMAT SHAKLLARI. - Bozarov Umid Narzullo o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Turkiston o‘lkasida tarixan shakllangan an’anaviy tibbiy xizmat shakllari, xalq tabobatining ijtimoiy hayotdagi o‘rni, tabiblik amaliyoti va uning aholi salomatligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, ushbu tizimning o‘ziga xos jihatlari, turli kasalliklarni davolash usullari va bu xizmatlarning keyingi davr tibbiyoti bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi.