O‘ZBEK TILIDA SO`Z BIRIKMASINI O‘QITISH METODIKASI - Nurinova Gulchehra Yo’ldoshevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘zbek tilida so‘z birikmasini o‘qitish metodikasiga bag‘ishlangan. Muallif so‘z birikmasining nazariy asoslari, amaliy qo‘llanilishi va o‘qitish usullarini tahlil qiladi. Maqolada, so‘z birikmasi va unga yondosh holatlar) o‘rtasidagi farqlar aniq misollar orqali tushuntiriladi. Nazariy jihatlar, so‘z birikmasining tuzilishi, grammatik aloqasi va ma’no mustaqilligi haqida bilim beriladi. Amaliy qo‘llanilish bo‘yicha so‘z birikmalarini to‘g‘ri tuzish va qo‘llash bo‘yicha mashqlar va misollar keltiriladi.