MUSIQA MADANIYATI DARSLARIDA ХALQ MUSIQASIDAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY USULLARINI QO’LLASH MЕTODIKASI - Mamajonova Gulzoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada musiqa madaniyati darslarida xalq musiqasidan foydalanishning zamonaviy usullarini qo‘llash metodikasi yoritilgan.Maqolada xalq musiqasini interaktiv dars shakllarida, multimediya resurslari, integratsiyalashgan o‘qitish metodlari va ijodiy topshiriqlar orqali qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan. Shuningdek, dars jarayonida o‘quvchilarning faolligini oshirish, musiqiy eshitish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda milliy o‘zlikni anglashga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlar muhokama qilinadi. Maqola musiqa o‘qituvchilari, metodistlar va tadqiqotchilar uchun foydali metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.