АLISHER NАVОIYNING “MАHBUB UL-QULUB”DOSTONIDA KICHIK JANRLAR POETIKASI - Sheraliyeva Rayxona Sodiq qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Mahbub ul-qulub” asarida qo‘llanilgan kichik janrlar — masalan, latifa, hikmat, maqol, ibratli hikoyatlar kabi shakllarning poetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarda ushbu janrlar orqali muallif ijtimoiy hayot, axloqiy qadriyatlar va insoniy fazilatlarni yuksak badiiy mahorat bilan tasvirlagani yoritib beriladi. Kichik janrlarning tuzilishi, badiiy ifoda vositalari va ma’naviy-estetik yuklamalari maqola doirasida ilmiy asosda tadqiq etiladi. Shuningdek, ushbu janrlar orqali Navoiyning nasr va she’r uyg‘unligi, xalq og‘zaki ijodiga bo‘lgan munosabati ham ochib beriladi.