MOVAROUNNAHRDA SHAYBONIYLAR SULOLASINING HUKMRONLIGINI O‘RNATILISHI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI - Axmadov Davron Azamat oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Movarounnahrda Shayboniylar sulolasining hukmronlik davrining boshlanishi, siyosiy va harbiy jarayonlar, sulola vakillarining faoliyati, shuningdek, ushbu o‘zgarishlarning ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy hayotga ta’siri tahlil qilinadi. Shayboniylar tomonidan Temuriylar hukmronligining tugatilishi va Yaqin Sharqdagi kuchlar muvozanatining o‘zgarishi tarixiy manbalar asosida yoritiladi.