OʻQUVCHILARDA AUTODESTRUKTIV XULQ-ATVORNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Shodiyev Odil Alifboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Autodestruktiv xulqni o’rganish uchun psixologik kuzatish metodi ham tadqiqotlarda keng qo’llaniladi. Bu metodning samarali xususiyatlari bo’yicha psixologik ilmiy adabiyotlarda ko’plab ijobiy xulasolarni uchratish mumkin. Jumladan L.Vigotskiy kuzatish metodini psixologik tadqiqotlarda keng qo‘llagan va uni ijtimoiy o‘rganish nazariyasi asosida tushuntirgan. U shaxs rivojlanishini kuzatishda atrof-muhit va jamiyatning ta’sirini chuqur o‘rgangan. Vigotskiyga ko‘ra, kuzatish bola o‘zining muhitdagi o‘rni va rivojlanish jarayonini tushunishga imkon beradi.