O’ZBEKISTONDA DINIY BAG’RIKENGLIK VA MILLATLARARO TOTUVLIK - Abdukaxorova O’g’iloy Isroiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda diniy bagʻrikenglik va millatlararo totuvlik davlat siyosatining ustuvor yoʻnalishlaridan biri hisoblanadi. Bu tamoyillar mamlakatda yashovchi turli millat va din vakillarining hamjihatlikda hayot kechirishi, tinchlik va barqarorlikni taʼminlashda muhim oʻrin tutadi. Oʻzbekiston Konstitutsiyasi va qonunlari diniy eʼtiqod erkinligi hamda barcha millatlarning teng huquqliligini kafolatlaydi. Shuningdek, mamlakatda turli diniy konfessiyalar va madaniy markazlarning faoliyati davlat tomonidan qoʻllab-quvvatlanib, millatlararo muloqot va hamkorlikni mustahkamlashga qaratilgan chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda diniy bagʻrikenglik va millatlararo totuvlikning huquqiy asoslari, amaliy tajribasi va xalqaro miqyosdagi oʻrni tahlil etiladi.