ZULFIYA NOMIDAGI DAVLAT MUKOFOTI — XOTIN-QIZLAR MEHNATI VA IQTIDORI UCHUN MUNOSIB E’TIROF - Abdukaxorova O’g’iloy Isroiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Zulfiya nomidagi davlat mukofoti xotin- qizlarning ijtimoiy, madaniy va ilmiy sohalardagi yutuqlarini eʼtirof etish va ragʻbatlantirish vositasi sifatida yoritilgan. Mukofotning ahamiyati, uning yosh avlodni vatanparvarlik va ijodkorlik ruhida tarbiyalashdagi oʻrni ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, mukofotga sazovor bo‘lgan iqtidorli qizlarning erishgan yutuqlari va ular orqali jamiyat rivojiga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilingan. Ushbu eʼtirof jamiyatda ayollarning mavqeini oshirish, ularni qo‘llab-quvvatlash va yangi avlod vakillariga ilhom bag‘ishlashda muhim ahamiyat kasb etishi ta’kidlangan. Zulfiya nomidagi davlat mukofoti haqida qonun, normalar, uning talablari haqida batafsil ma’lumot berib o’tiladi.Davlatimiz xotin–qizlarning jamiyat hayotining muhim qismi ekanligini anglatib turuvchi muhim kuch ekanligi ushbu maqola orqali e’tirof etiladi.