HARBIY O‘ZLASHMA SOHA SO‘ZLARI - Gulzebo Nuraliyeva; Sohibjamol Abdullayeva; Nafisa Alimnazarova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy harbiy sohada qo‘llanilayotgan o‘zlashma so‘zlarning kelib chiqishi, ularning o‘zbek tilidagi shakllanishi va ishlatilish holati tahlil qilinadi. Harbiy tilning zamonaviylashuvi va xalqarolashuvi aynan o‘zlashma terminlar orqali yuz bermoqda. Maqolada ingliz, rus, arab va boshqa tillardan kirib kelgan harbiy terminlar misollar asosida yoritilib, ularning leksik- semantik moslashuvi va umumxalq tili bilan integratsiyasi o‘rganiladi.