INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI HARBIY TERMINLARNING TAKOMILLASHUVI VA TILSHUNOSLIKKA KIRIB KELISH TARIXI - Gulzebo Nuraliyeva; Gulsevar Boboyeva; Jo’rabekova Robiya (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tillaridagi harbiy terminlarining shakllanishi, tarixiy rivojlanish bosqichlari, ularning lug‘aviy tizimda mustahkamlanishi hamda tilshunoslik faniga kirib kelish jarayonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilidagi harbiy terminlarning oʻzbek tiliga tarjima qilinishi va adaptatsiyasi, sohalararo integratsiya jarayonlari koʻrib chiqiladi.