THE ROLE OF EMOTIONAL INTELLIGENCE IN MODERN PEDAGOGY - Sohibjamol Abdullayeva Oybek qizi; Sarvar Hafizov Boborajab o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqola zamonaviy pedagogikada hissiy intellektning (EI) muhim rolini o’rganadi. Ta’lim jarayonida hissiy intellekt o’quvchilarning har tomonlama rivojlanishini hal qilish uchun asosiy mahoratga aylandi. Maqolada EI va o’qitish, o’quvchilarning faolligi, inklyuziv ta’lim va maktab etakchiligi o’rtasidagi bog’liqlikni ko’rsatadigan nazariy asoslar, amaliy qo’llanmalar va empirik dalillar muhokama qilinadi.