RAQAMLI GISTALOGIYA VA UNING TIBBIY TA’LIMDA QO’LLANISHI INTERAKTIV O’QUV MODULLAR SAMARADORLIGI - Ibragimova Ziyodaxon Jalolidinovna; Rasulova Farzona G'ayratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ishda raqamli gistalogiya tushunchasi, uning tibbiy ta’limdagi ahamiyati hamda interaktiv o‘quv modullarining o‘quv jarayonidagi samaradorligi keng yoritilgan. Bugungi kunda raqamli texnologiyalar jadal sur’atlar bilan barcha sohalarga, xususan, tibbiy ta’lim tizimiga ham kirib kelmoqda. Gistalogiya fanini o‘rganishda an’anaviy mikroskopik usullar bilan bir qatorda raqamli texnologiyalarni qo‘llash talabalarga yuqori sifatli raqamli preparatlar bilan ishlash, ularni kattalashtirish, turli qatlamlarda tahlil qilish va dinamik jarayonlarni interaktiv tarzda kuzatish imkonini beradi. Tadqiqotda aynan shu zamonaviy imkoniyatlar asosida yaratilgan interaktiv o‘quv modullarining samaradorligi tahlil qilingan.