ЖАМОАТ САЛОМАТЛИГИ: АСОСИЙ ТУШУНЧАЛАР ВА БЕЛГИЛОВЧИ ОМИЛЛАР - Хайитов Абдулазиз Хайдар Ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация Мақола жамоат саломатлигининг асосий тушунчалари, унинг тамойиллари ва аҳоли саломатлигига таъсир этувчи муҳим омилларни таҳлил қилади. Ушбу соҳанинг кенг қамровли эканлиги, тиббиётдан ташқари ижтимоий, иқтисодий ва экологик жиҳатларни ҳам ўз ичига олиши кўрсатилади. Жамоат саломатлигини мустаҳкамлашда касалликларнинг олдини олиш, соғлом турмуш тарзини тарғиб қилиш ва аҳолининг умумий фаровонлигини оширишнинг аҳамияти ёритилади.