ЮРАК-ҚОН ТОМИР КАСАЛЛИКЛАРИ ВА УЛАРНИНГ ПРОФИЛАКТИКАСИ - Хайитов Абдулазиз Хайдар Ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Ушбу мақола юрак-қон томир касалликлари (ЮҚТК) — бутун дунёда ўлим ва ногиронликнинг асосий сабабларидан бири бўлган кенг тарқалган патологиялар гуруҳи ҳақида батафсил маълумот беради. Уларнинг асосий турлари, ривожланиш механизмлари ва хавф омиллари кўриб чиқилади. Шунингдек, мақолада ЮҚТК нинг олдини олишга қаратилган самарали профилактика чоралари, жумладан, соғлом турмуш тарзи, овқатланиш, жисмоний фаоллик ва тиббий кўрикларнинг аҳамияти кенг ёритилади.