SANOAT MAHSULOTLARINI EKSPORTINI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI - Ibrohimov Xojiakbar To'lanboy o‘g‘li; F.A. Rustamova; M.Muxtorov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola sanoat mahsulotlari eksportini rivojlantirishning asosiy bosqichlarini har tomonlama tahlil qiladi. Unda eksport faoliyatini boshlashdan to uning samaradorligini doimiy monitoring qilishgacha bo’lgan barcha jarayonlar bosqichma-bosqich ko’rib chiqiladi. Maqolada bozor tahlili, mahsulotni moslashtirish, ishlab chiqarishni tashkil etish, sifatni ta’minlash, marketing strategiyalari, logistika, moliyaviy va institutsional qo’llab-quvvatlash hamda doimiy takomillashtirish kabi jihatlarning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari mamlakatning eksport salohiyatini oshirish va xalqaro bozorlardagi raqobatbardoshligini mustahkamlash uchun amaliy tavsiyalar beradi.