OILAVIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Shavkatov Yaxyobek Shoyatbek o’g’li; Ilhomjon Ergashev (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbekistonda oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillarni va ularni bartaraf etish yo’llarini tahlil qiladi. Unda moliyaviy resurslarning cheklanganligi, bilim va tajriba yetishmasligi, bozorga chiqishdagi qiyinchiliklar, huquqiy va byurokratik to’siqlar, shuningdek, infratuzilma muammolari kabi omillar chuqur ko’rib chiqilgan. Maqola har bir muammo uchun aniq yechimlarni, jumladan, davlat ko’magi, o’quv dasturlari, bozorga chiqish strategiyalari va byurokratiyani soddalashtirish choralarini taklif etadi. Yakunda oilaviy tadbirkorlikning mamlakat iqtisodiyoti va aholi farovonligini oshirishdagi muhim roli ta’kidlangan.