TIJORAT BANKLARINING XIZMAT KO‘RSATISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - G’offorova Mohinur Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tijorat banklarida xizmat ko‘rsatish samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Avvalo, bank xizmatlari samaradorligi tushunchasi va baholash mezonlari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Keyin amaliy muammolar – eskirgan infratuzilma, murakkab ichki jarayonlar, xodimlar malakasining pastligi, xavf boshqaruvi zaifligi va hk. – ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish yo‘llari taklif qilinadi. Xizmat sifatini oshirishda raqamli transformatsiya, innovatsion texnologiyalar, Lean va Six Sigma kabi jarayonlarni optimallashtirish metodlari, shuningdek, bank menejmentini kuchaytirish usullari muhim ekani ko‘rsatib o‘tilgan. Taklif etilgan tavsiyalar banklarning raqobatbardoshligini va barqarorligini oshirishga qaratilgan.