ОНКОЛОГИК КАСАЛЛИКЛАР ВА УЛАРНИНГ ПРОФИЛАКТИКАСИ - Хайитов Абдулазиз Хайдар Ўғли (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу мақола онкологик касалликлар, яъни саратоннинг жамият саломатлиги учун долзарб муаммо эканлигини ёритади. Унда саратоннинг асосий турлари, ривожланиш механизмлари ва хавф омиллари ҳақида маълумот берилади. Мақоланинг асосий эътибори саратоннинг олдини олишга қаратилган бўлиб, соғлом турмуш тарзи, мунтазам тиббий кўриклар ва скрининг дастурларининг аҳамияти таъкидланади. Шунингдек, касалликни эрта аниқлаш ва самарали даволаш усулларининг муҳимлиги ёритилади.