BUYRAK MIKROTUZILISINING O’ZGARISHI SIRKA KISLOTASI BILAN ZAXARLANISHDA. - Muhammadiyeva.F.R (TADQIQOTLAR, 2025)
Rezyume: Sirka kislotasi bilan tasodifiy va o’z joniga qasd qilish maqsadida zaharlanganda, gemoglobinurik nefrozning xarakterli belgilari. Ammo buyrak parenximasining shikastlanish darajasi, agar zaharlanishdan oldin o’tkir yoki surunkali stress bo’lsa, eng aniq namoyon bo’ladi.