KOSMONAVTIKA VA UNING INSON HAYOTIDAGI O‘RNI - Erkinova Mo‘ldir Saulebek qizi; Jabborov Ramzjon Botirqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kosmonavtika — bu kosmik fazoni o‘rganish va undan foydalanish bilan shug‘ullanuvchi fan va texnika sohasi bo‘lib, u astrofizika, aerodinamika, robototexnika va kompyuter fanlari bilan chambarchas bog‘liq. Mazkur maqolada kosmonavtikaning asosiy yo‘nalishlari, amaliy ahamiyati, afzalliklari, ekologik muammolari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.