PANDAS KUTUBXONASI YORDAMIDA JADVALLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH USULLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Komilova Zulxumor Xokimovna; Komilova Sharofatxon Azizbek Qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA. Ushbu maqolada Python dasturlash tilining eng ommabop kutubxonalaridan biri hisoblangan Pandas kutubxonasi yordamida jadval ko‘rinishidagi ma’lumotlar bilan ishlashning asosiy usullari yoritilgan. Tadqiqotda Pandas’ning DataFrame va Series obyektlari, ma’lumotlarni yuklash, tozalash, filtrlash, guruhlash, statistika olish va vizualizatsiya qilish imkoniyatlari misollar bilan ko‘rib chiqilgan. Amaliy tahlillar orqali bu kutubxonaning ilmiy va sanoatdagi keng qo‘llanilishi asoslab berilgan.