XITOY EKSPORT O’SISHI VA UNING GLOBAL SAVDOGA TA’SIRI - Yo’lchiyev Azizbek Baxrom o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANOTATSIYA Ushbu maqolada Xitoy eksportining o‘sishi va uning global iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Xitoyning iqtisodiy siyosati, ishlab chiqarish salohiyati va investitsiya muhiti uning xalqaro bozordagi yetakchi o‘rniga erishishida asosiy omillar sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida, ayniqsa, Xitoyning texnologiya va kiyim- kechak sektorlaridagi eksport salohiyati, ushbu sohalarning global bozorga ta’siri va iqtisodiy rivojlanishga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi.