“BANK EKOTIZIMLARINING BARQAROR RIVOJLANISHINING BOSHQARISHNING ZAMONAVIY USULLARI” - Tursunova Mahliyo Bahodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada bank ekotizimlarining barqaror rivojlanishini ta’minlashda boshqaruvning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda bank tizimi faqat moliyaviy vositachi sifatida emas, balki raqamli texnologiyalar, moliyaviy xizmatlar diversifikatsiyasi va ekologik ijtimoiy mas’uliyat asosida shakllanayotgan murakkab ekotizim sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tadqiqotda bank ekotizimlari tushunchasi, ularning struktura va funksiyalari, barqarorlikni belgilovchi omillar va boshqaruvga oid ilg‘or amaliyotlar chuqur tahlil etiladi. Shuningdek, tizimli xavflarni kamaytirish, raqamli transformatsiya, ESG tamoyillarini joriy etish kabi zamonaviy boshqaruv vositalari yoritiladi. Maqolada ilmiy-nazariy manbalar, xalqaro tajriba va statistik ma’lumotlarga tayangan holda xulosalar chiqariladi va amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.